Treceți la conținutul principal

Vinete şi dovlecei la cuptor

Pentru iubitorii de legume, vă recomand o reţetă by Andreea Raicu, gustoasă, aromată, uşor de preparat şi foarte sănătoasă! 
Am preparat-o chiar azi, nu am un fotoaparat să vă arăt cum a ieşit, dar vă asigur că arată foarte bine.

Ingrediente
4 dovlecei
2 vinete
1 kg roşii
3 căţei de usturoi (opţional)
10-12 frunze proaspete de busuioc
3 foi de dafin
1 lingură cu ulei de măsline
Piper negru, sare
100 g mozzarella (opţional)

Preparare
Usturoiul se pisează mărunt şi se amestecă cu 1 lingură de ulei de măsline.

Vinetele şi dovleceii se taie rondele cu grosimea de 1 cm, se sărează, se pun în tigaie, fără ulei, şi se rumenesc pe ambele părţi. Se repetă această etapă cu toată cantitatea de dovlecei şi vinete.

Roşiile se taie cubuleţe şi se pun la fiert, timp de 15 min, împreună cu usturoiul, foile de dafin. Se condimentează cu sare şi piper negru.

Se pregăteşte un vas termorezistent. Primul strat pe care îl puneţi în vas este cel de suc de roşii, apoi unul de vinete, suc de roşii şi dovlecei. Se presară frunze de busuioc rupte şi piper.

Stratificarea continuă cu restul ingredientelor şi se încheie cu un strat de mozzarella, dovlecei şi vinete în partea de sus.

Se pune la cuptor pentru aproximativ 30-45 de minute.

Poftă bună!

Comentarii