Treceți la conținutul principal

Ceaiul de plante şi beneficiile sale

Ceaiul de plante creşte în popularite datorită beneficiilor medicinale şi a varietăţii de arome din care consumatorii pot să aleagă. Ceaiurile de plante, sunt de fapt o infuzie de plante care conţine selecţii de frunze uscate, bucăţi de legume şi fructe uscate, flori, ierburi, seminţe sau alte plante naturale. Astăzi m-am hotărât să fac o listă a unor ceaiuri şi plante naturale prezentate nouă, fetelor cu blog, de către compania Kimbo Moldova

Ceai de plante cu Aloe Vera - pe lângă miraculoasa plantă de Aloe  Vera, ceaiul mai are în compoziţia sa hibiscus, bucăţi de mere, ananas, papaya, sfeclă roşie, coji de portocale, frunze de urzică, frunze de mure, ghimbir, lemongrass, muguri de trandafir, muşeţel şi nalbă. Datorită ingredientelor colorate din acest ceai, are un aspect plăcut, savoare de plante şi fructe exotice. 
Aloe Vera este o plantă magică, cunoscută din antichitate pentru virtuţile sale terapeutice. Considerată de către chinezi medicamentul armoniei, iar amerindienii vindecătorul tăcut. Vechii Egipteni o foloseau pentru întreţinerea frumuseţii, iar ruşii îi spun elixirul longevităţii. 
Ceaiul Swiss Herbal Infusion - una dintre cele mai bune combinaţii de ceai. Savoarea de neuitat, plină de gust şi aromă răcoritoare, a infuziei de mentă, rooibos, bucăţi de morcov şi mere, coajă de portocală, ghimbir, frunze de verbină şi nalbă, petale de floarea soarelui. 

Ceaiul Chillout - conţine rooibos, melisa, petale de floarea soarelui şi albăstrele, aromă de portocale şi frunze de mure. 
Ceaiul Chamomail - este ceaiul de muşeţel (romaniţă). Florile de romaniţă culese din câmpiile Germaniei sunt polenizate de albine, datorită prisăcilor localizate acolo. Oferă ceaiului un gust dulce şi o savoare de polen de albine.  
Ceaiul de Muşeţel elimină stresul şi radicalii liberi. Îmbunătăţeşte digestia, are proprietăţi antiseptice, este recomandat persoanelor care suferă de insomnie.  
Ceaiul Alpine Meadow - este un ceai care conţine plante culese din Munţii Alpi din Germania. Are în compoziţia sa flori de tradafir şi portocale, muşeţel, lemongrass, hibiscus şi lămâie. 
Rooibus este o plantă naturală din Sudul Africii. Frunzele acestei plante sunt procesate pentru a obţine ceaiul roşu, atât de benefic organismului nostru. Nu conţine cofeină, este potrivit şi pentru copii. Datorită gustului dulce natural nu e nevoie de adăugat zahăr în ceai. Este un ceai relaxant, accelerează metabolismul, întăreşte dinţii. Are în compoziţia sa antioxidanţi şi minerale (zinc, fier, calciu, magneziu, potasiu). 

Temperatura de preparare a ceaiurilor din plante este de 70-75 grade Celsius, timpul de infuzie este 8-10 minute. Toate ceaiurile sunt  produse în Germania de către Compania ALDERMANN, cu tradiţie şi experienţă bogată în prepararea ceaiurilor. 
Câteva sfaturi generale:
- Nu se administrează ceai verde sau negru copiilor şi femeilor însărcinate, datorită cofeinei din compoziţie.
- Calitatea ceaiurilor din frunze libere este mai bună, decât cea din pliculeţe. Cea mai bună este infuzia din natură.
- Dacă vreţi să îndulciţi ceaiul cu miere de albine, aşteptaţi să se răcească, deoarece mierea la temperaturi mari devine toxică.
Toate ceaiurile descrise mai sus le găsiţi la Kimbo Moldova.
Aveţi grijă de sănătatea voastră!

Comentarii