Treceți la conținutul principal

Pasca fără aluat

Hristos a înviat!

În această noapte vom merge la Biserică să luăm lumină şi să participăm la Slujba Învierii, cu lumânări aprinse şi sufletul curat. 
Chiar dacă e Sâmbăta Mare vreau să vă recomand o reţetă de Pască, foarte simplu de preparat, pufoasă şi aromată pe care o puteţi pregăti şi în cursul anului, nu doar de Paşti.
Ingrediente
100 ml apă caldă
1 plic praf de copt
5 linguri de făină
8 linguri de zahăr
5 ouă
600 gr brânză de vaci
100 gr de stafide
Preparare
Pentru început, punem stafidele la înmuiat în apă caldă. Alegem gălbenuşurile de albuşuri şi amestecăm gălbenuşurile cu brânza de vaci, zahărul şi stafidele, amestecăm bine până se omogenizează compoziţia. Adăugăm făină şi praful de copt, avem grijă să nu se formeze cocoloaşe de făină. În această compoziţie se încorporează, albuşurile bătute cu un pic de sare. 
Ungem tava cu unt şi turnăm compoziţia de pască. Se încinge cuptorul la 180 de grade şi se coace aproximativ 20-25 min, până se rumeneşte la suprafaţă.
Pasca fără aluat se scoate pe platou şi se presoară zahăr pudră.
Este bună caldă, dar foarte bună servită rece. 

Comentarii