Treceți la conținutul principal

Aproape totul despre ceai

Îmi place foarte mult să beau ceai, să încerc sortimente noi de ceaiuri şi să descopăr lucruri interesante despre cultura ceaiului.  Ieri, în cadrul unei întâlniri frumoase cu reprezentanţii KIMBO Moldova am aflat lucruri utile şi sănătoase despre ceai, pe care mulţi îl beau din plăcere sau necesitate. 

La KIMBO vom găsi atât ceai de cea mai bună calitate, cât şi cafea naturală, dar toate astea pe rând, într-o serie de articole, pentru a înţelege mai bine tot ce înseamnă cultura ceaiului şi cafelei adevărate. 

Azi, începem cu ceaiul care, după apă, este băutura cea mai consumată în lume. Fie că este verde, alb, negru, cu adaosuri de pomuşoare, plante şi petale de flori, ceaiul conţine mulţi antioxidanţi (substanţe care apără organismul de efectele dăunătoare ale unor molecule denumite "radicali liberi").

Ceaiul se clasifică după gradul de oxidare a frunzelor, conform căreia avem următoarele tipuri de ceai: 
Ceaiul alb se prepară din frunzele foarte tinere, strânse doar din vârful plantei. Puful alb ce rămâne pe frunzele uscate conferă ceaiului un aspect limpede de culoare foarte deschisă.
Ceaiul verde, cel mai popular din lume, se obţine prin uscarea frunzelor la maxim două zile după recoltare, procesul de oxidare este oprit. 
Ceaiul oolong este un ceai obţinut prin maturarea frunzelor sub soarele puternic. Este un fel de ceai tradiţional chinezesc.
Ceaiul negru este numit de chinezi ceai roşu. Se obţine lăsând frunzele de ceai să se oxideze complet în mod natural înainte de a fi uscate. 
Ceaiul aromatizat este ceaiul verde sau negru cu adaosuri de pomuşoare, fructe, frunze şi petale de flori.
Prepararea ceaiului constă în infuzarea frunzelor de ceai direct în ceaşcă sau în ceainic, cu o linguriţă de plantă în 100 ml de apă. Timpul de infuzare depinde de tipul de ceai, acesta poate varia între 3-4 min pentru ceaiul alb şi verde, iar pentru ceaiul negru e nevoie de 5-6 min. Temperatura apei variază între 65-85 grade Celsius pentru ceaiul alb şi verde, iar pentru ceaiul negru e necesară temperatura de până la 100 grade Celsius. După timpul de infuzare, frunzele se scot, altfel riscăm să obţinem un ceai amar, ceea ce este dăunător organismului. 

În Moldova ceaiurile le găsiţi la Casa KIMBO, sec. Buiucani, str. Ion Creangă 84/2, sub marca ALDERMANN TEA - este un producător de ceai pentru sectorul HoReCa în toată Europa (hotel, restaurant, cafenea). Sunt produse de înaltă calitate, produse în Germania. Toate ceaiurile urmează cu stricteţe cele mai recente studii ştiinţifice ale nutriţiei sănătoase, şi a siguranţei ecologice. Sortimentul cuprinde numărul optim de produse pentru fiecare tip de ceai. 

Marca de ceai ALDERMANN este pentru oamenii care se respectă, aleg ceea ce beau şi au grijă de sănătatea lor. Raportul preţ/calitate/cantitate este optim.
Pe mine ceaiul m-a cucerit de la prima înghiţiţură, fineţea şi aroma gustului te relaxează. Am venit acasa şi am aruncat tot ceaiul din dulap şi am decis sa beau doar ceai adevărat. 
Eu vă recomand doar produsele în care cred!

Comentarii