Treceți la conținutul principal

Soarele, prieten sau duşman?

În fiecare an aştept cu nerăbdare sosirea verii. Într-adevăr, o zi însorită îmi schimbă dispoziţia, mă face să zâmbesc, îmi dă optimism şi mă simt plină de energie. Din păcate însă, soarele nu ne este doar prieten.
Expunerea la soare fără protecţie este o invitaţie la îmbătrânire, apariţia precoce a ridurilor, a petelor hiperpigmentare, dau mai ales pericolul cancerului de piele. Roşeaţa primelor ore de soare fără protecţie exprimă, de fapt, încercarea pielii de a te proteja de bombardarea cu raze solare. La această fază pielea a suferit un atac la nivelul fibrelor de colagen şi elastină, asta este grav, deoarece colagenul şi elastina sunt suportul pielii noastre.
Înainte de a vorbi despre protecţia solară, vă vorbesc despre razele ultraviolete, responsabile pentru efectul de îmbătrânire şi cancerul de piele.
Razele ultraviolete  (UV) sunt de două feluri:
1. Raze ultraviolete A (UVA) - acestea afectează cel mai mult pielea. Ele distrug fibrele de colagen şi elastină, fiind responsabile pentru accelerarea îmbătrânirii;
2. Raze ultraviolete B (UVB) - provoacă arsura solară, fiind responsabile pentru apariţia cancerului de piele.

SPF, ce este şi cum îl alegem?
SPF este factorul de protecţie solară, care îţi spune cât timp poţi sta la soare pănă ce pielea se înroşeşte. Cu cât SPF-ul este mai mare, cu atât mai mult şi mai bine vom fi protejate. Alegeţi întotdeauna un produs cosmetic care să vă protejeze atât de UVA, cât şi de UVB. Aplicaţi protecţia solară pe corp înainte de a ajunge pe plajă şi pe faţă ori de câte ori ieşiţi la plimbare în parc sau mergeţi în oraş.
Crema cu SPF se alege în dependenţă de fototipul pielii. Pentru un ten deschis, roşcat sau cu pistrui se alege crema pe care scrie SPF 50+ (SPF înalt), iar pentru tenul închis se alege SPF 30 sau 20 (SPF mediu).

Am văzut că Avene Moldova a lansat o gamă de produse pentru protecţie solară, adresată pielii foarte sensibile, care are nevoie de protecţie maximă şi hidratare mai bună. Produsele sunt dermo-cosmetice, nu conţin parabeni, nici conservanţi chimici şi sunt foarte rezistente şi ultra rezistente la apă. Două băi cu o durată de 20 min, cu o distanţă de 15 min între ele, SPF 50+,  rezultă că produsul e rezistent la apă. Patru băi cu o durată de 20 min, cu o distanţă de 15 min între ele, spf 50+, rezultă că produdul este ultra rezistent la apă. Produsele pentru protecţie solară Avene conţin au SPF 50+, le puteţi folosi tot anul, iarna sau vara, de câte ori soarele e supărător.

Eu vă recomand crema pentru faţă "Refflexe Solaire" cu SPF 50+, este pentru toate tipurile de ten, îţi protejează pielea de factorii nocivi ale soarelui în orice moment al zilei. Îl găseşti într-un ambalaj practic, care încape în orice geantă, deoarece a fost gândit să-ţi fie la îndemână oricând. 

Ce-mi place cel mai mult la această cremă Avene este, înafară de SPF-ul maxim de 50+ pentru protecţie UVA şi UVB, este mirosul discret, textura de emulsie fluidă şi faptul că se absoarbe imediat în piele. La suprafaţa pielii se simte un strat de protecţie nelipicios şi non-gras, care conferă tenului hidratare, catifelare şi plăcut la atingere.

Produsele Avene le găsiţi în reţeaua de farmacii "Farmacia Familiei"

Chiar dacă efectele soarelui sunt minunate prin bronzul obţinut, pe măsură ce îmbătrânim, vom ajunge la concluzia că soarele nu este cel mai bun prieten al pielii noastre.


Comentarii