Treceți la conținutul principal

Majestatea Sa, uleiul de Argan

În luna octombrie 2012, la Târgul Raw-Vegan de la Bucureşti, România, am decoperit uleiul de Argan. M-am gândit că mulţi dintre voi aţi vrea să ştiţi ce efecte incredibile are acest ulei asupra pielii şi cum îl puteţi include în ritualul de frumuseţe! 


Uleiul de argan este considerat un ulei scump, datorită faptului că creşte pe arii restrânse în Maroc, iar uleiul este extras din nucile copacului de argan. Datorită costurilor ridicate de extragere, se găseşte doar în cantităţi modeste şi în componenţa a diverse produse. 

Uleiul de argan este folosit pentru tratarea multiplelor probleme de natură cosmetică şi medicală. Uleiul este folosit pentru întreţinerea şi frumuseţea pielii - intră mai repede în piele decât alte uleiuri, lăsând-o moale şi catifelată fără să-i dea un aspect gras. Este un produs antiîmbătrânire datorită vitaminei E, care neutralizează radicalii liberi, şi saponinelor care netezesc pielea. 

Uleiul de argan a apărut şi la noi, se găseşte în farmacii.
Uleiul e genial pentru ten - se aplică câteva picături direct pe piele, ar fi ideal să-l aplicaţi seara, înainte de culcare, pe pielea perfect curată. Dimineaţa pielea voastră va fi complet schimbată - netedă, moale, catifelată şi strălucitoare. 
Uleiul de argan este un produs ideal pentru păr -  se aplică pe părul spălat şi umed sau pe vârfurile uscate, după ce părul nu mai este ud. 

Recent, am aflat că la Chişinău a apărut o linie de produse cosmetice Galenic Moldova, la baza cărora stă uleiul de argan. 
Linia de produse Argane este recomandată pentru tenul uscat şi sensibil, oferind numeroasele beneficii ale uleiului de argan. Asigură o acţiune de hrănire şi reparare intensă pentru un confort incredibil. Conţine şi formule de redensifiere, care împiedică pierderea fermităţii pielii.
Linia de produse Ophycee oferă o soluţie antirid şi pentru fermitate completă, graţie puterii de întinerire a algelor albastre de apă dulce. Apărute acum mai bine de 3, 5 miliarde de ani, algele albastre sunt recunoscute astăzi de către oamenii de ştiinţă ca fiind sursa vieţii pe pământ. Concentratul pur de alge albastre stimulează regenerarea celulelor, reactivează producţia naturală de fibre de susţinere a pielii (colagen şi elastină), le încetineşte deteriorarea şi are proprietăţi antioxidante puternice. 
Apa Pur este o locţiune micelară menită să cureţe delicat şi să îndepărteze machiajul, eliminând impurităţile care nu-i permit pielii să respire.

Acum folosesc produse din gama Galenic, eu aşa cremă de bună încă nu am văzut. Pot fi folosite atât seara, cât şi dimineaţa şi este potrivită pentru tenul uscat şi sensibil, exact ce-mi trebuie. Loţiunea micelară (apa pără) este blândă, cu miros plăcut. Crema are o consistenţă uşoară, nu lasă tenul gras, închide porii - tenul meu este mai ferm, catifelat şi hidratat.
Produsele Galenic le găsiţi exclusiv în "Farmacia Familiei" din Shopping MallDova.


Comentarii