Treceți la conținutul principal

Salată din linte cu bacon şi legume by Casa Rinaldi

Astăzi vreau să vă recomad o reţetă caldă de iarnă pe care am luat-o de la Casa Rinaldi, despre care v-am scris aici, pe blog. 
Reţeta de mai jos este perfectă pentru cei care preferă legumele şi leguminoasele de sezon.
Ingrediente
2 morcovi
1 ceapă
Ţelină
400 gr linte produs Casa Rinaldi
6 linguri Ulei de măsline, produs Casa Rinaldi
200 gr bacon
Piper, sare şi pătrunjel după gust
Preparare
Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi mici morcovul, ceapa şi ţelina. Într-o tigaie încălziţi patru linguri de ulei de măsline şi rumeniţi ceapa, morcovul şi ţelina, potriviţi de sare, apoi stingeţi focul. În altă tigaie încălziţi două linguri de ulei de măsline şi rumeniţi baconul taiat bucăţi mici, când devine uşor crocant stingeţi focul.
Într-o oală fierbeţi lintea, peste lintea fiartă adăugaţi legumele şi baconul, potriviţi de sare şi piper, amestecaţi bine toate ingredientele. Poate fi servită caldă sau rece, decorând farfuria cu pătrunjel.
Fotografii



Poftă bună!

Comentarii