Treceți la conținutul principal

"De ce bărbaţii se uită la meci şi femeile se uită în oglindă?"

Soţii Allan şi Barbara Pease au scris o carte care încearcă să ofere răspunsul la întrebarea care poartă şi denumirea cărţii. Eu fiind una din femeile care nu ştie prea multe despre bărbaţi, eram curioasă despre ce este vorba, fiind convinsă că voi învăţa lucruri interesante şi utile. Cartea dezvăluie motivele pentru care bărbaţii şi femeile gândesc diferit şi prezintă descoperiri asupra creierului, psihologiei şi schimbărilor sociale. Dacă eşti femeie şi vrei să-i înţelegi pe bărbaţi sau daca eşti bărbat şi vrei să înţelegi femeile, cartea vă poate fi de ajutor.

Am selectat şi câteva citate din carte:

"Bărbaţii şi femeile sunt diferiţi. Nu sunt mai buni sau mai răi - ci diferiţi."

"Bărbaţii glumesc spunând de îndată ce se însoară că vor să doarmă pe partea dinspre uşă a patului ca să poată fugi mai repede - în realitate e doar un instinct de apărare."

"Testele arată că, în medie, femeile sunt cu 3% mai inteligente decât bărbaţii."

"Atunci când i se vorbeşte unui bărbat este simplitatea! Lui trebuie să i se spună un singur lucru odată, la care să se poată gândi."

"Femeile pot vorbi şi asculta în acelaşi timp, acuzându-i totodată pe bărbaţi că nu sunt în stare să facă nici una, nici alta."

"Femeile nu se descurcă bine în spaţiu pentru că în evoluţia lor n- au vânat altceva decît bărbaţi."

"Când o femeie este nefericită din cauza relaţiei ei sentimentale, nu se poate concentra asupra muncii. Când un bărbat este nefericit la muncă, nu se poate concentra asupra relaţiei sentimentale."

"Femeile îi părăsesc pe bărbaţi nu pentru că ar fi nefericite cu ceea ce le oferă ei, ci pentru că sunt neîmplinite din punct de vedere emoţional."

"Nu-i oferiţi bărbatului vreun sfat decât dacă îl cere - în schimb, spuneţi-i că aveţi încredere în capacitatea lui de a rezolva totul."

"Bărbaţii preferă mai degrabă ca femeile să arate bine şi nu să fie deştepte, pentru că mojoritatea văd mai bine decât gândesc."

"După căsătorie, bărbatul ştie tot ceea ce este necesar în legătură cu partenera, drept pentru care nu vede nici o logică în a mai sta prea mult de vorbă."

"Nu trebuie să uitaţi că femeia este romantică. Ei îi plac vinul, florile şi bomboanele de ciocolată. Daţi-i să înţeleagă că na-ţi uitat asta... pomenindu-i din când în când despre ele."

"Floarea iubirii este trandafirul. După trei zile însă, petalele lui cad şi nu mai rămâne decât o chestie urâtă care înţeapă."


Comentarii