Treceți la conținutul principal

Socializarea Offline

În ritmul nostru alert de muncă, sub influența rețelelor de socializare, comunicare cu cei din jur, prieteni sau cunoscuți se rezumă la doar cuvinte tastate și like-uri puse. 

Însă, cea mai frumoasă parte a socializării sunt momentele în care interacționăm cu diferite persoane pe la evenimente profesionale, sociale sau/și culturale.

Socializarea offline ne dezvoltă abilitățile de comunicare și relaționare cu oameni din diferite categorii sociale. Putem lega relații pe plan profesional și/sau  personal. Comunicarea cu persoane străine devine mult mai interesantă. Astfel, găsim oameni cu aceleași interese, devenim membri ale unor comunități, legăm prietenii durabile și facem ceva interesant în viața de zi cu zi.


Foarte important în socializarea offline este cum să începem o conversație cu oameni necunoscuți. De foarte multe ori ne simțim nesiguri, emoționați sau chiar frustrați la astfel de evenimente.

Iata cum poți începe o conversație cu oameni necunoscuți.

Începeți cu o întrebare - fie despre evenimentul respectiv, fie despre persoana cealaltă. Dacă vă aflați la masă, poți aborda, facînd referire la mîncare.

Pe oameni îi interesează propria lor persoană, încearcă să găsești puncte comune. Abordează-i pe ceilalți dintr-o poziție care să arate că știi ce vor sau ce gîndesc.

Faceți complimente sincere, complimentați comportamentul, înfățișarea sau bunurile unei persoane. Nu e greu să găsești ceva plăcut sau un punct comun.

Găsește persoane singure, vă veți ajuta reciproc să treceți peste perioada când nu cunoașteți pe nimeni.

Vorbește despre evenimente recente petrecute în țară sau oraș. E imposibil ca persoana cu care vreai să intre în conversație să nu aibă măcar o vagă idee despre ce au scris toate ziarele pe prima pagina. Evită subiectele care pot deranja, cum ar fi politica sau teme religioase.


Orcît de utile nu ar fi rețelele de socializare online, tot mai bună e socializarea offline, deoarece întâlnești oameni adevărați și interesanți, pășești din lumea virtuală în cea reală.

Comentarii