Treceți la conținutul principal

Muzeul Satului din Sibiu

În urmă cu câteva zile, uitându-mă prin fotografiile din arhivă, am aruncat un ochi în albumul cu poze din Sibiu, România. 
La Sibiu am vizitat locuri minunate, iar despre unul dintre ele vreau să vă povestesc, și anume Muzeul Satului.  

Pentru cei care încă nu au aflat, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA sau Muzeul Satului - cum mai este denumit de localnici - este cel mai mare și mai frumos Muzeu în aer liber din Europa. Este localizat în Rezervația Naturală "Dumbrava Sibiului", la 4 km de centrul Sibiului, pe șoseaua ce leagă orașul de stațiunea Păltiniș. Se întinde pe o suprafață de 96 ha, din care expoziția propriu-zisă ocupă 42 ha.


Practic, Muzeul este o reconstrucție a satului românesc cu tot ce presupune el: mori de vânt și de apă, biserici, case de locuit, mijloace de transport, obiecte tradiționale din toate zonele României. Zona Morilor de vânt cuprinde 5 mori aduse din Dobrogea, fiind cea mai valoroasă colecție din Europa.



Eu am vizitat Muzeul într-o toamnă, dar indiferent în ce perioadă a anului vizitați muzeul, vei fi răsplătit cu o privelește de poveste. Vă trebuie mult timp să-l vizitați pe jos, dar ghidul turistic, pentru care plătiți biletul la intrare, vă face o excursie de câteva ore, prezentându-vă cele mai importante obiective turistice.
Poți intra în fiecare gospodărie, te poți uita în fiecare casă mobilată și utilată ca pe timpuri, poți urca în morile de vânt și în mijloacele de transport, într-un cuvânt, poți simți din plin viața satului românesc de odinioară. 





La Muzeu, se află un pavilion de prezentare a mijloacelor de transport populare, colectate din întreaga țară.



                                  Este o casă din Județul Hunedoara.





                Biserica din lemn, este a doua Biserică din cadrul Muzeului, originară din Maramureș.


Fotografiile nu prezintă foarte bine frumusețea și pitorescul locurilor. Trebuie să vedeți cu ochii voștri. Sper că v-am convins să vizitați cu prima ocazie Muzeul Satului din Sibiu.










Comentarii