Treceți la conținutul principal

"Mănâncă, Roagă-te, Iubeşte" de Elizabeth Gilbert

Eu am citit cartea asta de două ori. Mi-a plăcut foarte mult. Dacă nu ai citit această carte încă, n-ai idee ce pierzi. A devenit una din cărţile mele preferate, este scrisă într-un stil foarte personal şi simplu, cele trei capitole pot fi parcurse într-o singură sesiune de lectură.

Femeia din rolul principal, a pornit într-o călătorie a "redescoperirii de sine". A lăsat totul în urmă, atât viaţa personală, cât şi profesională şi a plecat departe. 
Prima ţară a fost Italia, unde pe lângă experienţele culinare, a învăţat limba italiana din plăcere, a cunoscut cultura şi istoria limbii italiene. 
"Ca să găsească cel mai frumos dialect vorbit vreodată în Italia, a fost nevoie de o întoarcere în timp de două sute de ani, până în Florenţa secolului XIV. Congresul cărturarilor a hotărât că de atunci încolo să fie considerată limbă italiană limba în care a scris marele poet florentin Dante Alighieri. Nici o altă limbă europeană nu se poate mândri cu o origine atât de poetică."
Următoarea ţară vizitată de Liz a fost India, rămâne patru luni într-un ashram, unde se trezeşte la ora 3 dimineaţa pentru rugăciunea care la început o urăşte, ajungând, cu timpul, s-o iubească. Aici a încercat să-şi rezolve problemele sufleteşti, a învăţat să se roage, să trăiască simplu şi să aprecieze lucrurile mărunte ale vieţii. 
"Locul de odihnă al minţii este inima. Cât e ziua de mare mintea nu aude decât gălăgie, ceartă şi tot ce-şi doreşte este linişte. Singurul loc în care mintea va putea găsi pace este liniştea inimii. Acolo trebuie să ajungi."
"Ţine minte - tot ce faci, pentru Dumnezeu faci. Şi Dumnezeu, tot ce El face - face El pentru tine."
"Din toată inima ta, iartă-l, iartă-te şi pe tine. Şi lasă-l în urmă."
"Când în sfârşit, trecutul ţi-a devenit trecut, lasă totul în urmă. Apoi coboară de aici şi începe să-ţi trăieşti restul vieţii. Cu bucurie adevărată."
A treia şi ultima destinaţie a fost Indonezia, unde se îndrăgosteşte de un bărbat venit şi El în deplasare la Bali. Petrece timp cu vraciul satului, îşi face o prietenă, pe care o ajută să-şi cumpere o casă.
"Un om poate iubi din nou, trebuie doar să creadă în iubire. Sufletul se vindecă, dar trebuie timp şi răbdare. Lucrurile bune vin întotdeauna la cei care ştiu să aibă răbdare."
Recomand această carte din toată inima, nu numai femeilor ci şi bărbaţilor.  Aveţi ce învăţa, ve-ţi privi viaţa cu alţi ochi.


Comentarii

  1. pai si filmul cu julia robert in rorlul pricipal, e realizat pe baza cartii sau invers?? "Eat, love, pray"

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu