Treceți la conținutul principal

Curățirea Ficatului

Am făcut curățirea ficatului conform rețetei și indicațiilor date de Dr. Andreas Moritz în cartea sa. 

Pentru cei care nu știu, ficatul este cel mai important organ pentru buna funcționare a organismului. Ficatul se ocupă de producereaa 95 % din proteinele din sînge, controlează nivelul zahărului prin producerea și consumul de glucoză, reglează schimbul de grăsimi (colesterol), depozitează și produce fierul, elimină toxinele. Acestea sunt doar cîteva din multitudenea de funcții ale ficatului. 

O curățire a căilor hepatice este necesară în caz că aveți: hipercolesterol, digestie deficitară, îngălbenirea pielii și ochilor, balonare, dureri în umăr sau spate, oboseală, insomnie. Datorită stilului de viață și alimentației, toți oamenii au pietre la ficat, care trebuie eliminate.

Înainte de a face o curățire a ficatului, trebuie să urmeze o perioadă depregătire prin alimentație. Cu 6 zile înainte de curățirea propriu-zisă, consumăm alimente vegetale și naturale. Renunțăm la carne, lactate, grăsimi, uleiuri, condimente, paste făinoase, produse de patiserie, dulciuri. 
Este foarte important ca în aceste 6 zile să consumăm doar supe și tocănițe din legume, salate, fulgi de ovăz, hrișcă, orez, fructe, orz, năut, linte, mazăre, fasole, semințe, nuci, verdeață, într-un cuvînt tot ce este vegetalși natural, care nu îngreunează digestia. Foarte important - pe parcursul a 6 zile, beți cîte 1 l de suc de mere pe zi. Acizii din sucul de mere înmoaie pietrele biliare și astfel facilitează eliminarea lor prin căile biliare. 
Cel mai bine să efectuați curățirea ficatului la sfărșit se săptămînă. Începeți pregătirea de luni, sambătă începeți procedura, astfel ca a doua zi să fiți acasă. 

Curățirea propriu-zisă a ficatului (rețeta)
1. 4 linguri de sulfat de magneziu (se găsește în farmacii, cereți suflat sub formă de praf)
2. 120 ml de ulei de măsline
3. 180 ml de suc de grapefruit (Eu am folosti lămîie și portocală-efectul este acelaș)

Așadar, în primele 6 zile am băut un litru de sus de mere și am mîncat doar produse vegetale și naturale, iar în ziua a șasea am urmat rețeta și indicațiile Dlui Doctor. În ziua a șasea, care era o zi de sambătă, am mîncat doar pînă la ora 14:00, ceva foarte ușor, eu am preparat un terci din fulgi de ovăz și un pic de orez fiert la prînz. 

Începînd cu ora 14:00 nu trebuie de mîncat nimic, decît doar apă plată. Nici chiar ceai.

La ora 18:00 am băut prima doză, compusă dintr-o lingură de sulfat de magneziu și 200 ml de apă plată. Are un gust amar, de aceea e bine să o beți repede. Efectul principal al sulfatului de magneziu este acela de a lărgi căile biliare și astfel de a favoriza eliminarea blîndă a pietrelor. Soluția de sare amară curăță intestinul și astfel împiedică o blocare a pietrelor în acesta.

La ora 20:00 am băut a doua porție de 200 ml de apă cu o lingură de sulfat de magneziu.

La ora 22.00 am băut amestecul de ulei de măsline cu sucul de la o lămîie mare și o portocală mare, în total trebuie sa iasă 180 ml de suc fără pulpă. Amestecați bine și-l beți dintr-o răsuflare. După care m-am întins pe pat, evitînd orice mișcare, nu am vorbit deloc, am adormit foarte bine. Este important să aveți liniște, ficatul lucrează cel mai bine în perioadele de odihnă. 

Pe la ora 2 noaptea m-am trezit și am simțit greață. Toată greața a durat aproximativ 20 minute. Acesta este momentul cînd pietrele s-au pornit din căile biliare în intestin, prin duoden, fapt ce provoacă greață. Tot începînd cu această oră am avut chemare la WC, scaunul este apos, format doar din apă și pietre biliare, spumă de culoare albă care constă din colesterol.

A doua zidimineața la ora 6:00 și apoi la ora 8:00 (nici intr-un caz mai devreme de ora 6:00 și ora 8:00, intervalul e de 2 ore), am băut celelalte două porții cu soluție amară. 

Începînd cu aproximativ ora 9:00 au apărut primele pietre de culoare verde, ceea ce arată că sunt recente, unele de mărimea unui bob de mazăre, iar altele mai mari. Pietrele de culoare maro sau/și albă sunt vechi, formate din toxine și un anumit procent de colesterol. Tot așa, pe parcursul zilei de duminică, veți avea mai multe scaune apoase și dese.

La ora 10:30 am băut un suc proaspăt de fructe. Cu o jumătate de oră mai tîrziu am mîncat un fruct. Iar peste aproximativ o oră am mîncat un terci ușor. Este foarte important ca trecerea la un regim alimentar obișnuit să se facă treptat, doar ficatul a suferit modificări. 

Dr. Moritz recomandă 6 proceduri de curățare, care pot fi efectuate la un interval de cel puțin 2-3 săptămîni, asta pentru a elimina toate pietrele, pînă nu mai iese nici o piatră. Atunci cînd în urma curățirii nu mai eliminăm nici o piatră, putem considera că ficatul este curat. După această este recomandat ca o procedură de curățare să se facăla fiecare 6 luni, de 2 ori pe an, cu scop preventiv. 

Comentarii