Treceți la conținutul principal

Tartă de prune cu aluat sfărămicios

Cred că este cea mai gustoasă tartă cu prune, gustul dulce-acrişor al prunelor proaspete şi aluatul sfărămicios şi uşor crocant.
Prunele, pe lângă faptul că sunt fructe de sezon, foarte gustoase, mai sunt şi sănătoase pentru corp şi minte. Sunt o importantă sursă de vitamina C, A, K, potasiu, fibre şi doi antioxidanţi puternici care distrug radicalii liberi care atacă celulele umane. 
Se cunosc 10 beneficii ale consumului de prune: stimulează memoria, ideale la dietă (sunt sărace în calorii), previn bolile de inimă, sunt pline de carbohidraţi buni, te fereşte de cancer, bune pentru oase, combat anemia, tratează constipaţia, previn diabetul.

Ingrediente
400 g făină
150 g unt
5 linguri zahăr brun
2 linguri de miere de albine
500 g prune proaspete
Preparare
Topiţi untul. Adăugaţi în untul topit zahărul brun şi făină cât cuprinde, până se formează un aluat sfărămicios. Împărţiţi aluatul în două. Aşezaţi jumate din aluat în tava de copt, presând cu mâinele. Aranjaţi prunele, tăiate în două, peste aluat în tavă. Presăraţi cealaltă parte de aluat şi miere peste prune. 
Încingeţi cuptorul la 180 C. Coaceţi tarta aproximativ 20-30 minute.


Poftă bună!


Comentarii