Treceți la conținutul principal

Dovleacul, conservează energia soarelui

Dacă nu ştiaţi, dovleacul este leguma care conservează pentru noi energia soarelui.
Dovleacul/Bostanul abundă în nutrienţi, acum a început sezonul lui, îl găseşti peste tot la piaţă şi e păcat să nu profiţi de beneficiile sale. Pulpa de dovleac conţine betacaroten, vitamina A, E, B1, B2, B3, C, E, potasiu, calciu, mangan şi fibre. 
Când mănânci dovleac, nu arunca seminţele. Sunt bogate în vitamina E, fier, potasiu şi acizi graşi vegetali. Seminţele sunt mai sănătoase dacă le consumi crude, adăugate în salate sau supe. 
Dovleacul este un aliment bun în cura de slăbire, deoarece conţine foarte puţine calorii, plus are un aport mare de fibre. 
Mai jos îţi prezint o reţetă simplă de preparare a supei cremă de dovleac.
Ingrediente
400 gr dovleac
1 ceapă
1 pară sau gutuie
sare, piper, ulei
Preparare
Se taie dovleacul, ceapa, para sau gutuia în bucăţele mici şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Când sunt fierte se scot şi se pasează în blender. Se adaugă 1 lingură de ulei şi piper negru după gust. Se poate decora cu seminţe crude de dovleac, pătrunjel sau smântână.

Poftă bună!

Comentarii