Treceți la conținutul principal

Ape Florale de la "Naturalista"

Apa florală de Trandafir de Damasc este un produs marca "Naturalista", pe care l-am descoperit recent la o expoziţie. Am mai folosit în trecut o astfel de apă, primită cadou de la o prietenă, stabilită în Franţa. M-am bucurat nespus de mult să văd că au ajuns şi la Chişinău aceste ape florale pure şi benefice tenului nostru. Aşa că am decis să vă scriu despre aceste ape mai multe informaţii.
Apa florală, denumită şi hidrolat este un produs secundar realizat în procesul de obţinere a uleiurilor esenţiale. Ea provine din distilarea florilor, ramurilor şi/sau frunzelor - sunt particule de ulei esenţial amestecate cu apa provenită din aburii din procesul de distilare. După distilare apa se încarcă cu substanţe active volatile şi hidrosolubile ale plantei, de aceea nu mai este o apă simplă, ci o apă concentrată. Spre deosebire de uleiurile esenţiale, apele florale au o acţiune blândă, pot fi aplicate direct pe piele şi nu au contraindicaţii. Atenţie! Un Hidrolit nu este acelaşi lucru cu un amestec de apă şi ulei esenţial. Nu confundaţi apa florală cu infuzia florală, procesul de obţinere este total diferit şi se obţin substanţe cu proprietăţi diferite.

Apele florale sunt ideale pentru o ingrijire delicată a pielii. 

 
Apele florale pot fi considerate "versiunea hemeopatică" a uleiurilor esenţiale. Ele sunt mult mai puţin concentrate în principii active. Chiar şi cele mai sensibile tipuri de ten tolerează apa florală perfect. Sunt 100 % pure şi nu conţin nici un ingredient in afara apei florale, nu conţin parfum, alcool sau conservanţi. Alegeţi apele certificate bio, astfel plantele utilizate nu vor conţine pesticide.
Apele florale sunt foarte uşor de utilizat şi au multe beneficii asupra pielii. Acestea tonifiază, catifelează, regenerează şi împrospătează tenul. Îmbibaţi o dischetă de bumbac cu apă florală şi aplicaţi pe faţă. Lăsaţi să acţioneze 1-2 minute după care uscaţi cu un şerveţel (orice piele lasată umedă se usucă), sau pe pielea umedă aplicaţi crema favorită.

Iată câteva exemple de beneficii şi utilizare a apelor florale:

Apa florală de Albăstrele - are efect calmant, atenuează pungile şi cearcănele. Catifelează şi tonifiază orice tip de ten.
Apa florală de Muşeţel - pentru piele iritată şi fragilă, calmează alergiile, luptă împotriva îmbătrânirii.
Apa florală de Lavandă - are proprietăţi astringente, cicatrizante şi regenerante, ideală pentru tenul mixt, gras şi/sau acneic.
Apa florală de Verbana - pentru pielea sensibilă, o catifelează şi îi dă fineţe. Combate depresia şi oboseala nervoasă.
Apa florală de Trandafir de Damasc - este considerată cea mai preţioasă apă florală. Este o sursă excelentă de antioxidanţi, are efect astringent, tonifiază, închide porii şi are efect de lifting. Luptă împotriva îmbătrânirii. Ajută la menţinerea supleţii tenului. Reface HP-ul pielii şi ajută la procesul de regenerare. 

Acum în sezonul rece, pielea devine mai sensibilă şi utilizarea loţiunelor tonice pe bază de alcool o vor face şi mai sensibilă şi lipsită de vitalitate. Folosind o apă florală fără alcool vă tonifică pielea fără a o agresa. În plus, apele florale sunt practice, pot fi folosite de mai multe ori pe zi. 
O altă utilizare cosmetică este folosirea în apa pentru clătirea părului. Veţi avea un păr suplu şi strălucitor.

Utilizarea pentru uz intern

Apa florală de Trandafir de Damasc şi cea de Portocal se poate utiliza şi în bucătărie pentru aromatizarea bucatelor de patiserie, îngheţatei, ceaiurilor sau a băuturilor răcoritoare. Se administrează o linguriţă (5 ml) la un pahar de lichid cald sau rece sau o lingură (15 ml) la un litru de lichid şi consumată în timpul zilei.

Informaţii şi detalii suplimentare despre aceste produse găsiţi pe site-ul oficial www.naturalista.md, pe pagina de facebook.com sau scrieţi pe adresa de e-mail: naturalista@beta.com.md, tel: 022 920 840.

Comentarii