Treceți la conținutul principal

Spune DA pentru SĂNĂTATEA TA!

Un târg al alimentelor Sănătoase a avut loc în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt, duminică, 21 octombrie 2012. 
Târgul face parte din campania de informare şi promovare a unui mod sănătos de viaţă - "Spune Da pentru Sănătatea Ta!", finanţată din fondul de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină. 
În cadrul târgului sa precizat că profilaxia este mai importantă ca tratamentul, chiar începând cu modul sănătos de alimentaţie în familie. "Un mod de viaţă sănătos include o alimentaţie echilibrată în proteine, glucide, grăsimi şi vitamine, fie acestea de origine vegetală sau animală". Cele mai sănătoase produse sunt: spanac, brocoli, cartofi dulci, somon, fasole roşie, gâu, lapte, mere, afine, migdale. Alimentaţia trebuie să fie bazată pe legume şi fructe.
Prima ediţie a Târgului "Biofest 2012" a reunit companii autohtone de producere a uleiurilor naturale (presate la rece), produselor de panificaţie şi cereale, vinurilor, producători agricoli de fructe şi legume, fructe oleaginoase, miere de albine. La Târg s-au comercializat şi plante medicinale culese de Călugării Mănăstirii "Naşterea Domnului" din s. Zăbriceni, r. Edineţ.
În susţinerea modului sănătos de viaţă au evoluat cu câte un recital artiştii autohtoni: Surorile Osoianu, Trio "Vatra Neamului", Maria Sarabaş, Ion Paladi, Nicolae Gribincea şi "Plăieşii", Maria Iliuţ şi "Crenguţa de Iederă", Tudor Ungureanu şi Ansamblul "Ştefan Vodă", Grpul "Univox", Valeriu Uzun şi Formaţia "Tharmis".


Comentarii