Treceți la conținutul principal

"Eu sunt un copil al soarelui, caut lumină întotdeauna"

Există oameni pentru care cuvântul "imposibil" lipseşte cu desăvârşire din orice activitate. Oameni cu energie pozitivă, care emană frumuseţe interioară, lumină nestinsă. Un astfel de om este şi Andreea Marin Bănică. Prezentă la Chişinău în seara zilei de trei octombrie, la Sala de Aur, într-un eveniment special organizat de Clubul Nostru
Andreea Marin Bănică a venit aşa cum credeam eu - simplă, elegantă, deschisă, emanând bucurie, cu dorinţa de a păstra un echilibru în carieră şi viaţa personală. Andreea nu şi-a propus ca peste 5 ani să ajungă "acolo sau acolo", neavând un scop binedefinit şi determinat, s-a întâmplat totul pas cu pas, a construit cărămidă cu cărămidă, a finalizat fiecare proiect cu succes, având mereu dorinţa de a face lucrurile bine. Este foarte greu sa scrii despre Andreea, ea trăieşte mereu cu bucurie, cu nevoia de schimbare. În viziunea ei, un om de valoare este cel care oricând şi oriunde o poate lua de la început, fără a avea nevoie de bunurile materiale câştigate în timp - "găseşte el ce să facă, se pricepe el la ceva".
Fiind Ambasador al Bunăvoinţei Unicef pentru România, Andreea şi-a reconstruit imaginea de "Zână" după renunţarea la televiziune. A devenit încet un luptător pentru dreptate şi drepturile primordiale ale omului. Ne îndeamnă să luptăm şi să înfrumtăm nedreptatea, să nu judecăm pe nimeni, că într-o zi ne putem afla în locul celui judecat. În viaţă nu-i nimic întâmplător.
Este un copil mare şi nu ezită să se joace împreună cu fiica sa, Ana-Violeta de 5 ani. Un suflet de copil.
Jurnalist iscusit, plin de inspiraţie, a realizat câteva documentare despre Thailanda, Asia şi Africa. Andreea Marin Bănică a fost prima femeie jurnalistă din Romănia care a pus piciorul pe cel mai înalt vârf al muntelui Kilimanjaro din Africa la o alitudine de 5895 m. După o ascensiune de 6 zile, în care a avut de înfruntat clima Africii, la ora 7:30 dimineaţa se afla pe "Acoperişul Africii", fiind martora unui răsărit de soare magnific, înconjurată de gheţari. În Africa există o vorbă: "Nu te mânia pe Dumnezeu pentru că a creat tigrul, mulţumeşte-i doar că nu i-a dat aripi."
Cea de-a 12 ediţie a Clubului Nostru a avut un scop caritabil, am ajutat împreună cu Andreea şi cele 200 femei prezente la eveniment o doamnă diagnosticată cu cancer mamar. Este foarte important să avem un mod de viaţă sănătos, bazat pe mişcare şi alimentaţie. Trebuie să mergem periodic la medic pentru a face investigaţii mamografice. Cancerul depistat la timp poate fi tratat.
E departe de orice urmă de venin, de răutate. Bucuriile ei vin din orice, un zâmbet cald, o floare, de ceva bun. E fericită că ar o familie frumoasă unde dragostea, respectul reciproc şi înţelegerea sunt pilonii de bază. Îşi continuă astfel drumul început în Iaşi, dar tot în slujba oamenilor. 

Comentarii