Treceți la conținutul principal

Tort de morcovi

Povestea mea de dragoste cu morcovii începe din copilărie. 

Deseori, fac cură cu suc de morcovi, beau sucul stors dintr-un kg de morcovi cruzi, dimineața, pe stomacul gol, zece zile. 
Sucul de morcovi este foarte sățios. Te ajută să combați foamea datorită conținutului de fibre și proteine. Este izvorul nesecat de vitamina A și beta-caroten. 
Printre beneficiile consumului de morcov se numără: îmbunătățirea vederii, prevenirea unor boli de inimă, îmbunătățește digestia, contribuie la eliminarea unor toxine din ficat și menține aspectul sănătos al pielii.

Morcovii sunt printre puținele legume folosite la preparea deserturilor. Chiar dacă sunteți rezervați în a folosi morcovii în prăjituri, ar trebui măcăr să degustați acest tort, deoarece este foarte delicios, morcovii nu se simt deloc și conferă un aspect fin, aromat și culoare intensă.

Ingrediente pentru blat
3 ouă
280 gr de zahăr brun
270 gr de făină de grâu
400 gr de morcovi dați pe răzătoarea mică și storși
200 ml de ulei de măsline
1 plic de praf de copt

Pentru cremă
350 gr de cremă de brânză
70 gr de unt topit
220 gr de zahăr pudră


Preparare
Pentru a obține un blat cât mai pufos, procedează în modul următor. Mai întâi separă ouăle, bate galbenușurile cu 2/3 din cantitatea de zahăr, apoi toarnă faina. După ce ai omogenizat, adaugă în compoziție uleiul de măsline, morcovii rași și praful de copt. Amestecă bine totul. Separat, bate albușul cu restul de zahăr în blender, până obții o spumă. Apoi încorporează spuma de albuș în compoziția cu morcovi - încearcă să amesteci cât mai bine și delicat. 
Tapetează cu puțin unt tava aleasă pentru copt, care trebuie să fie rotundă, înaltă și detașabilă. Toarnă compoziția de blat în tavă, iar apoi pune-o în cuptorul încins în prealabil la 180 C, pentru aproximativ 30 de minute. (Verifică gradul de coacere spre finalul intervalului de timp: introdu în centru o scobitoare, iar dacă o extragi curată, înseamnă că blatul s-a copt.) 
Pentru prepararea cremei, amestecă toate ingredientele acesteia cu ajutorul unui blender, după care lasă compoziția la frigider. 
Cănd blatul este gata, scoate-l atent din formă, lasă-l să se răcească, apoi taie-l pe orizontală în două foi. Unge foile cu cremă, netezind îngrijit stratul de la suprafață. Ornează tortul după inspirație și păstrează-l la rece. 

Secretul meu
Stoarce bine morcovii rași, altfel nu-ți va ieși blatul. Eu am folosit storcătorul de fructe, am facut suc din morcovi, iar morcovii storși i-am adăugat în blat. Morcovii adaugați în blat nu trebuie să conțină suc!
În blat mai poți adăuga stafide, ca stafidele să fie mai moi, te sfătuiesc să le opărești înainte de a le îngloba în compoziție.
E am folosit pentru a coace blatul o tavă cu margini detașabile, care se dezasamblează, pentru ca blatul să poată fi desprins fără a-i strica forma. 



Comentarii