Treceți la conținutul principal

Duminică în Familie, la "VATRA"

Duminică a fost o zi specială pentru mine. Am vizitat Centrul Cultural "VATRA", locul în care renasc tradițiile naționale, autentice, transmise din străbuni.  


Timp petrecut în aer liber, unul din elementele cheie ale unui stil de viață sănătos, din păcate ignorat de cei care locuiesc în orașe și care își petrec timpul mai mult în spații inchise, acasă sau la serviciu. 



Dar, din fericire, cei de la "VATRA" s-au gândit să implementeze un concept mai nou pentru țara noastră, numit - "Duminica în Familie". Un eveniment cultural și relaxant pentru doritorii de a-și petrece duminicile, alături de familie și/sau prieteni, departe de alomerație, într-un cadru pitoresc și priveliști încântătoare.


La "Duminica în Familie" ne-am delectat cu bucate tradiționale, pregătite ca la mama acasă, am ascultat muzică lăutărească, live, interpretată de Orchestra "VATRA", ca pe timpuri.  


Pe teritoriul centrului cultural sunt meșteri populari, care și-au expus spre admirație și vânzare lucrările. 
 


Deasemenea, există un loc amenajat special pentru copii, mai bine zis un loc de creație al copiilor.


La "VATRA", poți învăța să faci plăcinte și hulubași, copți pe vatra cuptorului, pe foc din lemne, atât de îndrăgiți de mine, incă din copilărie.


Toate plățile pentru consum la "VATRA" se fac prin intermediul cardului "Pay Pass", care se obține pe loc, pe teritoriu sunt mai multe puncte de informare cu privire la utilizarea cardului. Nu se va putea achita cash. Valoarea cardului este de 200 lei. 


În weekend-ul care vine va avea loc Festivalul Medieval, cu reconstituirea bătăliilor, un muzeu cu obiecte istorice colecționate de către cel mai mare colecționar din Moldova - Petru Costin. Prețul unui bilet pentru o zi la Festival este de 50 lei, iar pentru două zile 80 lei.
Accesul în zilele de duminică, atunci când nu au loc festivaluri, este gratuit. 

Multe mai sunt de povestit despre "VATRA", dar veniți s-o vedeți!!!


Comentarii