Treceți la conținutul principal

"Jos pălăria" în faţa voluntarilor!

Festivalul Voluntarilor 2012 a aniversat astăzi cea de-a X-a ediţie şi a premiat cei mai activi voluntari şi ONG-uri la Palatul Republicii. 
În cadrul festivalului pentru prima dată pe lângă premii au fost decernate şi trofee personalizate, special create pentru eveniment. 
Cel mai bun proiect de voluntariat în anul 2012 este "Ajută clopoţelul să sune pentru fiecare copil, ediţia a II-a", realizat de A.O. "Filocalia".
Voluntariatul este cea mai simplă activitate pe care o putem face. Voluntariatul înseamnă să-ţi dedici o parte din timpul tău pentru alte activităţi, fără să fii plătit pentru ceea ce faci. 
Voluntarii sunt cei care îţi devin prieteni, ei sunt foarte sociabili, altruişti şi devotaţi, ei nu îmbătrânesc niciodată, ei realizează imposibilul pentru că se implică, lucrează în echipă şi acţionează concret pentru o societate mai bună.
Misiunea Socială "Diaconia" a Mitropoliei Basarabiei a fost desemnată cea mai activă asociaţie care promovează voluntariatul.  Sergiu Chirică de la Asociaţia Scouţilor este cel mai activ coordonator de voluntari. Cel mai bun video pentru promovarea voluntariatului îl puteţi asculta şi viziona aici. Iar cel mai bun eseu la tema: "Un voluntar activ şi implicat este un cetăţean adevărat" a fost desemnat al II-lea an consecutiv Artiom Radu. Consiliul Local de Tineret din Soroca a fost premiat la secţiunea cel mai activ Consiliu Local de Tineret care a promovat voluntariatul. Cel mai activ jurnalist care promovează voluntariatul a fost desemnată Iuliana Mămăligă
Sărbătoarea a inclus şi un concert sută la sută live cu participarea interpreţilor autohtoni: Adrian Ursu, Cătălin Josan, Dara, Ion Razza,   Tania Cerga şi Brio Sonores - cor de bărbaţi. 

Comentarii