Una dintre cele mai simple si gustoase rețete din categoria "raw-vegan" (hrană crudă vegană) este laptele de migdale. Este
perfect pentru cei care vor să mănânce sănătos. Îl consumăm la fel ca
și laptele de vaci: în cereale la micul dejun, smoothie, shake,
deserturi, băuturi...
Laptele de migdale este bogat în proteine, acizi grași omega 3, vitamina E, zinc, magneziu, potasiu, fier.
Ingrediente:
1 cană cu migdale, crude
3 căni cu apă plată
2 linguri de miere de albini
Preparare:
Migdalele se lasă la înmuiat peste noapte într-un castron cu apă, timp de 24-48 ore (cu cât mai mult stau în apă, cu atât iese mai mult lapte). Apa în care au fost înmuiate migdalele se aruncă.
Pentru a obține laptele de migdale în stare crudă, se amestecă în blender sâmburii de migdale cu cele trei căni de apă. La final se obține o pastă cremoasă, dacă este prea consistentă se adaugă apă. Se trece apoi amestecul printr-un tifon sau o sită, se pun din nou în blender și se amestecă cu 2 linguri de miere, până la omogenizare.
Acest lapte se servește imediat sau se păstrează la frigider, într-un recipient închis ermetic, 1-2 zile.Tot ce trebuie să faci, este să agiți bine înainte de al consuma.
Încearcă și Tu!
Laptele de migdale este bogat în proteine, acizi grași omega 3, vitamina E, zinc, magneziu, potasiu, fier.
Ingrediente:
1 cană cu migdale, crude
3 căni cu apă plată
2 linguri de miere de albini
Preparare:
Migdalele se lasă la înmuiat peste noapte într-un castron cu apă, timp de 24-48 ore (cu cât mai mult stau în apă, cu atât iese mai mult lapte). Apa în care au fost înmuiate migdalele se aruncă.
Pentru a obține laptele de migdale în stare crudă, se amestecă în blender sâmburii de migdale cu cele trei căni de apă. La final se obține o pastă cremoasă, dacă este prea consistentă se adaugă apă. Se trece apoi amestecul printr-un tifon sau o sită, se pun din nou în blender și se amestecă cu 2 linguri de miere, până la omogenizare.
Acest lapte se servește imediat sau se păstrează la frigider, într-un recipient închis ermetic, 1-2 zile.Tot ce trebuie să faci, este să agiți bine înainte de al consuma.
Încearcă și Tu!
Comentarii
Trimiteți un comentariu