Treceți la conținutul principal

Celulele canceroase şi alimentaţia sănătoasă

"Fă în aşa fel încât mâncarea să-ţi fie medicament şi medicamentul mâncare", spunea Hipocrate. Acesta este mesajul transmis de Dr. Mihaela Olaru în cadrul unei conferinţe susţinute la Bucureşti în cadrul Targului Raw-Vegan
Mâncarea tradiţională bogată în alimente procesate, cum ar fi produsele de panificaţie şi mai ales de cofetărie, a celor de origine animală, cât şi procentul mare de preparate gătite, care sunt foarte slabe nutriţional, toate transformă în timp corpurile noastre în medii acide, prielnice bolilor. Pentru a fi sănătoşi e necesar de a avea pH-ul corpului stabil. Printr-o alimentaţie alcalină, bogată în legume proaspete, leguminoase şi verdeţuri, putem restabili echilibrul pH-ului din acid în alcalin. 
Iată câteva sfaturi sănătoase oferite de Dr. Mihaela Olaru: o farfurie de năut fiert aduce aceleaşi beneficii organismului cât 5 kg carne de vită. O farfurie de năut consumă din energia noastră 30 min pentru a fi generate, dar carnea 7-8 h. 
"Celula canceroasă se hrăneşte doar cu proteină animală."
Uleiul nu se fierbe, deoarece devine toxic, ci se pune la sfârşitul preparării bucatelor. Apa se bea înainte/după masă cu 30 min. Necesarul de fier pentru organism îl putem lua din sucul de sfeclă roşie - 2 căni pe zi.  Zahărul este numit cancerul alb. Trebuie să consumăm produse alimentare cât mai simple, neprocesate, necombinate, în stare naturală. 
"Organismul reţine doar ceea ce este sănătos şi cât are nevoie, după care elimină."
Organismul are nevoie de regenerare la nivel celular, printr-o alimentaţie cu variaţie mare, alcalină, putem regenera celulele stem (primare). Celulele stem adulte sunt acele celule care se pot transforma în orice tip de celule ale organismului. Altfel spus le numim şi celule pluripotente. După fecundare, embrionul este compus din asemenea celule, începând din ziua a 15-a aceste celule se diferenţiază, din ele se formează celulele nervoase, musculare, osoase, de piele, etc. Un anumit număr rămân în măduva osoasă. Numărul celulelor stem în 5 litri de sânge variază între 5 şi 25 milioane. Până la vârsta de 20 de ani dispunem în general de 25 milioane şi de aceea ne vindecăm uşor şi rapid. După vârsta de 40 de ani nu se produc celule în număr mare şi nu se pot regenera fără a lăsa urme (răni, fracturi, leziuni ale unor organe).
"Ai grijă ce dăruieşti, pentru că tot asta vei primi înapoi!"

Comentarii