Treceți la conținutul principal

"Ce ne spunem când nu ne vorbim"

Recent am citit cartea "Ce ne spunem când nu ne vorbim" de autoarea româncă Chris Simion, am rămas surprinsă. E o carte foarte interesantă, are multe citate bune și adevărate sfaturi pentru familii și cupluri armonioase. 
Vă împărtășesc și vouă câteva urme de creion:

"Iubirea nu înseamnă să ceri unui om să se schimbe, ci să îl deterini să se schimbe singur, să aibă nevoie să se schimbe, să simtă necesară schimbarea.

"Cel mai mare blestem pe care îl are omul de dus este blestemul lipsei de răbdare, să nu vrei să-l aștepți pe Dumnezeu, să o iei înainte, să încerci să îi ei locul. Este eșecul absolut, este crima desăvârșită, este pierderea definitivă a speranței, a vieții, a iubirii."

"Învață să nu dai importanță lucrurilor fără valoare absolută."

"Viața ar trebui să fie o eternă lecție în care să ne pregătim să murim."

"Afară este un vișin. Are fructele coapte, dar acre... Îmi amintește de vișinul din curtea bunicii. Undeva în noi, în adânc, fiecare iubește pomul lui."

"Bucuria de a face pentru celelalt ceea ce îi face plăcere și dorința de a renunța la acțiuni care nu îl fac fericit. Dacă schimbul este reciproc și dacă această intenție există de ambele părți, apare o senzație rară de împreună, de împlinire. Genul acesta de cuplu se întâlnește accidental astăzi. Sutem atât de egoiști în manifestarea noastră de a ne apropia de o altă ființă, nu vrem să renunțăm niciun milimetru la libertățile noastre, ne conservăm atât de puternic eul, încât marea majoritate a relațiilor sunt pline de tensiune, de luptă și lipsite de armonie. În doi îți reduci aria de manifestare. Pentru că se întâmplă să existe momente în care celălalt să nu fie pe frecvența ta și să nu aibă nevoie de ceea ce ai tu nevoie. Și atunci, fie amâni să te manifești în acel sens, fie te manifești dacă nu îi faci rău celuilalt. Căci fiind în cuplu, ai această responsabilitate. Cu tine ai dreptul să te porți oricum. Cu altă persoană nu ai acest drept."

"Vă apropiați de tot ceea ce vă este străin crezând că tot ceea ce vă este străin de fapt poate să vă devină apropiat. Vă înșelați. Ceea ce vă este străin cu adevărat va rămâne străin. Dacă v-ați născut iarbă, nu puteți deveni fluture. Ddar dacă v-ați născut fluture, puteți să nu ajungeți într-un insectar."

"Credința nu este teoretică. Credința este practică. A explica atunci când este vorba de credință este inutil. Simți sau nu simți în aceeași direcție. Credința nu este o obligație. Credința este o convingere." 

O recomand cu mult drag!



Comentarii