Laptele de migdale este bogat în proteine, acizi grași omega 3, vitamina E, zinc, magneziu, potasiu, fier.
Ingrediente:
1 cană cu migdale, crude
3 căni cu apă plată
2 linguri de miere de albini
Preparare:
Migdalele se lasă la înmuiat peste noapte într-un castron cu apă, timp de 24-48 ore (cu cât mai mult stau în apă, cu atât iese mai mult lapte). Apa în care au fost înmuiate migdalele se aruncă.
Pentru a obține laptele de migdale în stare crudă, se amestecă în blender sâmburii de migdale cu cele trei căni de apă. La final se obține o pastă cremoasă, dacă este prea consistentă se adaugă apă. Se trece apoi amestecul printr-un tifon sau o sită, se pun din nou în blender și se amestecă cu 2 linguri de miere, până la omogenizare.
Acest lapte se servește imediat sau se păstrează la frigider, într-un recipient închis ermetic, 1-2 zile.Tot ce trebuie să faci, este să agiți bine înainte de al consuma.
Încearcă și Tu!
Comentarii
Trimiteți un comentariu